joi, octombrie 25, 2007

Din canadia - La munca- Episodul 3

Ziua buna

Acusica niste detalii legate de procesul muncii pacisilea. Prea multe nu pot sa zic ca cica am semnat un NDA (sau tradus---Non Disclosure Agreement ).

Pai ca sa zic asa, sa incepem cu o comparatie intre negrii de pe plantatie ( Romania ) si specialistii IT (Nortel). Cam asta e diferenta. Sa le luam pe rand.

1. Ajungi la munca, si observi cu stupoare ca sunt mii si mii de locuri de parcare, locuri berechet, pentru toti, peste tot.
2. Intrii in Nortel, obligatoriu card de acces, intrarile in nortel sunt cam 8 la numar ( cred ), cam cate module sunt.
3. Inauntru ai impresia ca ai intrat intr-un mall. Verdeata peste tot, mese si scaune de toate formele si tipurile peste tot, taranii astia pe aicea au chiar copaci ce ies din podea, si cresc in interiorul cladirii.

Toata cladirea are aceeasi temperatura oriunde te-ai duce. Gen 18 19 grade, perfect de stat in tricou( nu am gasit inca termostatele, ca le dadeam eu la 10... prietenii stiu de ce)

4. Birourile, fiecare are rezervat un spatiu inchis ( cublicle--cred ca se scrie), unde ai de toate, 2000 de sertare, 2 cosuri, unu pt recicle si unu normal, tabla de scris, telefon, sertare cu cheie, etc

5.Cladirea are forma navei Enterprise, cica special proiectata astfel.. noi avem birourile in farfurie, adica in modulul principal.

6. Masa, e o placere... fiecare modul are mai multe fastfood-uri, si o sala de mese imensa, cu copaci, cascade, flori si toate cele... super conditii. Fiecare modul are alte fastfooduri, astfel poti sa diversifici, sa nu mananci acelsi lucru cam 2 luni.

7. Totul se bazeaza aici pe autopreparare. Salata o faci singur, si ai de ales cam intre 20 de lucruri pe care poti sa le pui in salata, si cam 5 tipuri de ulei (inclusiv cu chili). Hamburgeri sau hotdog sau cheesburger, toate se prepara astfel... te duci si spui ce chifla vrei ( cam 3 4 tipuri), spui ce carne vrei.. si atat, iti aduce chestia deschisa, si ai in fata alte multe chestii pe care le puisingur in hamburger, de care vrei tu, cat vrei tu.
Totul se face cum vrei tu.

8.Cafeaua, aici e cafea adevarata, columbia, etc, multe mii de feluri, de ma uit ca manzu la ele si iau si eu ce gasesc, ca oricum nu stiu din nume care e diferenta. Oricum, super cafea. Suc la dozator, iti pui singur, cat vrei, ce vrei.

9. peste tot prin cladire ai mese cu seslonguri, scaune de relaxare si etc, unde poti sa iei o pauza sa discuti cu prietenii, etc.

10. Au mese de biliard, te duci cand vrei, au mese de tenis.. la fel,cand vrei ( sunt cam naspa mesele de biliard si tenis, cica de la colapsul de acum ceva vreme, nu prea mai are bani nortelu sa investeasca in mese de biliard... dar oricum.. e ceva. Au sala de forta, fitnes, etc.. de asemenea te duci cand vrei.

11. Acum vine si parte naspa. In canada fumatorii sunt vazuti cam ca drogatii.. nu ai voie sa fumezi decat afara, nu exista locuri de fumat in nici o cladire din Ottawa. Cica legea spune ca daca are acoperisi, nu poti fuma acolo. ( :)) )
Si afara exista un loc de fumatori ( nu ai voie sa fumezi la mai putin de 10 metrii de cladire), fumatorii stau acolo ca vitele, si e tare funny cand ploua... evident nu exista acoperis, ca nu permite legea :)))

In rest... totul e diferit.

Respect!!!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Esti primul (si probabil singurul) care foloseste expresia "Super cafea" referindu-se la o cafea din America de Nord. In rest, numai de bine. Incearca si cafeaua gratuita. Daca iti place si aia inseamna ca ceva nu e in regula :)

C