marți, februarie 21, 2006

The Movies 8 - The Pink Panther

The Movies Review 8
The Pink Panther


Deci cum sa va explic, Pantera Roz, un film asteptat de mine cu mult interes... doar ca dupa cele 100 de minute de pantera roz am ramas cu un gust amar!
Dupa cum stiti, eroul principal este Inspector Jacques Clouseau interpretat de marele Steve Martin, si spun marele fara nici un fel de ironie in glas! Un inspector mediocru ce ne este prezentat prin actiunile sale de imbunatatire a circulatiei intr-un mic orasel din Franta. Totul bine si frumos, numai ca aceste Clouseau este un Garcea al plaiurilor mioritice ( acum intzeleg de unde s-a inspirat Mugur)!
Actiunea continua cu dorinta unui capitan din Paris de a se afirma si a castiga medalia de onoare, dar incapabilul porcesc nu reuseste de 6 ori acest lucru, asa ca la a 7-a nomilarizare este hotarat sa reuseasca! Dar pentru asta trebuie sa se remarce prin rezolvarea unui caz extrem, foarte de extraordinar de mega de greu.... sa prinda furaciosii ce furacisera diamantul de 7 Kg pe nume pantera roz ( diamantul fiind interpretat de o bucata de sticla din termopanul pus la buda studioului unde s-a filmat chestia asta)!
Asa ca il promoveaza pe jalnicul Clouseau la rangul de inspector ( pe atunci simplu politist de circulatie) doar din dorintza de a-l ridiculiza si de a se evidentia maretia sa!
Si de aici o serie de intamplari banale, glume rasuflate, actiune... canci, zambet amar in coltul gurii pentru cei ce au vazut Garcea si Oltenii, pentru ca sincer asta a fost Pantera in Roz!
Pacat de vechea poveste, si de precedentele ecranizari... caci aceasta din 2006 nu ii face cinste!
Normal ca filmul se termina prin rezolvarea cazului de catre Clouseau, si castigarea medaliei de onoare, ce-a mai inalda dinstinctie din militia franceza de catre acelasi incapabil Clouseau!
Hmm deja-vu dupa parerea mea...asa ca sincer nu merita banii! Pacat de Steve Martin... sunt fan , dar la acest film nu m-a impresionat cu nimic, ci doar m-am simtit jenant pentru absurditatea situatiilor!

Pentru cei ce prefera un film usor, cu unele situatii aproape comice, filmul este indicat! Dar acasa, cu o bere in mana !

5 comentarii:

Anonim spunea...

Hai ma...esti fan Steve Martin pt ca are mai mult par ca tine in cap ...sau ce? Nu cred ca a facut un film in viata lui in care sa nu se ridicularizeze.Nici prin cap nu mi-a trecut sa ma uit la un film cu aceasta aratare a cinematografiei. By the way...filmele cu steve martin aici sunt cam 9CHF , e low tipul.
Dar probabil...cum ai zis, cu o bere in mana, si cand te plictisesti de moarte, si nu e Andreea Marin la TV(nu sunt fan), poti sa te uiti si la filmu asta

Ra'Zec spunea...

aloooo alooooo aici radio santz!

Hai ma... ca nu am scris eu review-ul asta :)))))) daca te uitai antena la cine l-a postat te-ai fi prins ca probabil are mult mai mult par in cap decat Steve alu' Martin ala, eu unu nu l-am vazut... dar banuiesc ca e un film de vazut in pat in timp ce dorm :))))))))

Cat despre Acneea Marin... aceasta iubire agrara a poporului roman... ma abtin :)

Adminu' spunea...

Magellan... trebuie sa deosebesti tipurile de filme si mai ales trebuie sa realizezi ca asta e scopul unui film comedie... lumea se prosteste!
Cat despre parul din cap... well,,, he he, exterminator are dreptate!

Anonim spunea...

Take it easy...mai face si omu greseli....ce naiba...nu ma decapitati acu...ca poate facem si noi o comedie ceva...
Vrei o comedie misto: Apre Vous. E un film francez, dar merita,parerea mea.Iar pe mine ma oftica prostelile in filme, o fi natura mea de moldovean... nu stiu
Hai va salut.

Adminu' spunea...

Nu sunt mare fan al filmelor franceze, asa ca nu ma pot uita la acel film... dar oricum.. multami pentru pont!